contact


GRANITUL - DEFINITIE
Este o roca eruptiva, compusa indeosebi din cuart, mica si feldspati, formata prin racirea foarte lenta a magnei, racire care a condus la aparitia unor cristale de aceeasi marime sau de marimi apropiate ale celor trei minerale componente, ceea ce confera acestuia proprietati mecanice deosebite.

CE TREBUIE SA STIM DESPRE GRANIT ?
Feldspatii si cuart-ul au o rezistenta deosebita, ceea ce ii confera granitului proprietatile sale anti-abrazive. De aceea granitul este folosit pe scara larga ca si material de constructii.
Granitul suporta schimbari minore in functie de variatiile de temperatura. De aceea granitul este folosit in aplicatii ce necesita precizie, montajul lui se realizeaza fara rosturi de dilatatie. Poate fi folosit cu succes atat la interior cat si la exterior, nefiind afectat de intemperii si schimbari de temperatura.
Granitul este un material foarte dur, cu mare rezistenta la flexare, ceea ce il face ideal pentru a prelua si suporta greutati mari, fiind folosit la realizarea pardoselilor pentru trafic greu si intens.
Deasemenea granitul este rezistent la actiunea multor acizi si solutii caustice. De aceea granitul este folosit cu predilectie pentru blaturi de bucatarie, ciuvete, bai si dusuri.

De aceea putem spune ca granitul este o alegere pentru o viata. Daca alegeti granit pentru casa sau birourile dumneavoastra, indiferent de utilizare veti avea un material cu o duritate remarcabila, care rezista in timp, nu se zgarie, nu se pateaza, nu este afectat de variatiile de temperatura, si nu isi schimba culoarea.

Progress Consulting SA - importa pe comanda ceea ce iti doresti
 
 
Toate drepturile rezervate © 2009
PROGRESS CONSULTING SA
                                                                      Designed by Custom Design and Proudly powered by Progress Consulting S.A.